Dnes na čepu:
FRANK APPA – DARK EDITION 13° z pivovaru Frankies v Břeclavi.
Jedná se o velmi svěží a dobře pitelné tmavé pivo, se studeným chmelením jak ho znáte z APPY, takže se klidně hodí i do teplejšího počasí.
ALBRECHT Pale Ale MELCHIOR 12° ze Zámeckého pivovaru Frýdlant.
Při výběru surovin jsme se nechtěli zcela omezovat na žádný konkrétní styl ze skupiny svrchně kvašených piv Pale Ale a výsledkem je tak tento náš speciální ejl. Je hluboce prokvašený a tak velice lehký na pití – a o to větší má dávku alkoholu. Jde o velmi svěží, typicky letní pivo s kombinací citrusové a mangové vůně s jemnými tóny malin a ostružin, kterou pivu dodávají americké aromatické chmely. Americké chmely jsme využili i ke studenému chmelení. Pivo se vyznačuje příjemnou hořkostí, připomínající nádech červeného grepu s jemnými tóny mandarinky vybízející k dalšímu napití. V chuti můžete cítit i jemné tóny aromatického anglického chmele „Fuggle“.
Autor receptu: Pavel Palouš Styl: American pale ale Zákonná kategorie: světlý svrchně kvašený ležák
Slad: český světlý, pale ale, carapils Chmel: Cascade, Fuggle, Simcoe, Equinox
EPM: 12% Obsah alkoholu: 5,3%obj. IBU: 37 EBC: 10.
HLADOV 10° z Rodinného pivovaru Pospíchalovi v Hladově.
Výčepní pivo, nefiltrované a nepasterizované.
Desítka v našem podání není obyčejné výčepní pivo určené jen k uhašení žízně. Pořádná porce žateckého poloraného červeňáku z ní dělá opravdu výrazný chuťový zážitek.
složení: pitná voda z vlastních zdrojů,ječný slad,žatecké chmely,kvasnice,obsah alkoholu: 4 %.
HUBERTUS 12° z pivovaru Hubertus v Kácově.
Světlý ležák Premium – obsah alkoholu 4,7% obj.
Pivo s příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí, výrazným řízem a vynikající pěnivostí.
ZÁVIŠ 12° z Měšťanského pivovaru Polička.
Průměrný EPM: 12,4% EPM = extrakt původní mladiny
Alkohol: 5,2% obj. Konzervace: Nepasterováno – studená filtrace.
Složení: Pitná voda, ječný slad, cukr, upravený žatecký chmel
Vyrábí: Měšťanský pivovar v Poličce, a.s.
Technologie: Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilkách a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu.
Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.
Sudové pivo se nepasteruje, ale upravuje mikrobiálním filtrem Handtman.