Dnes na čepu tato piva:
VICTORIA IPA 14° z Beskydského pivovárku Ostravice.
Styl: svrchně kvašený speciál IPA
Alkohol: 6,6 %
EPM: 14
Chmely: Summit, Cascade, Topaz
Slady: plzeňský, mnichovský, karamelový
Voda: měkká beskydská voda
Byla to právě královna Victoria, která dala sládkům pokyn k výrobě tohoto osobitého typu piva India Pale Ale.
JISKRA ALE 10° z Radničního pivovaru Jihlava.
Nefiltrované, nepasterované, svrchně kvašené pivo, které svou hořkostí připomíná pivo typu APA (American Pale Ale), ale díky nižšímu množství alkoholu je to taková lehká letní varianta. Pivo slámové barvy, s výraznou hořkostí a chmelovou vůní – hořký Cream Ale. V chuti je náznak citrusových plodů a jehličnanů.
Pivní styl: Ale
Obsah alkoholu: 3,8%
Hořkost: 75 IBU
EPM: 10,5° plato
Barva: 10 EBC
Sládek: Jára Dorážka
Složení: český slad, chmely Cascade a Chinook, lahodná jihlavská voda, pivovarské kvasnice
vaření: léto (cca květen – říjen)
BENEDICT 12° z Břevnovského klášterního pivovaru sv. Vojtěcha.
Klasická světlá dvanáctka 12% vyrobená tradičním způsobem vyznačující se plností a silnou, ale jemnou hořkostí. Pivo je vhodné k českým jídlům, k zahnání žízně i k posezení s přáteli.
HOLENDR 10° z pivovaru Holendr Valašské Meziříčí.
ZÁVIŠ 12° z Měšťanského pivovaru Polička.
Záviš z Falkenštejna patřil k rodu jihočeských Vítkovců. Byl milencem a později manželem Kunhuty, vdovy po Přemyslu Otakaru II. Jejich útočištěm se na krátký čas stal hrad Svojanov, ležící v lesích necelých 20 km od Poličky.
12° světlý ležák nesoucí jeho jméno je pivo zlatavé barvy, má jemný říz a plnost s citelným chmelovým aroma.
Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.
Typ piva: Světlý ležák.Průměrný EPM: 12,4 % iAlkohol: 5,5 % obj.