Pivnice Na Šrébráku 20.10.2018

Dnes na čepu tato piva:

PUMPKIN ALE 12° z Radničního pivovaru Jihlava.
Svrchně kvašené, nefiltrované a nepasterované pivo amerického původu. Pivní obdoba amerického dýňového koláče, který v Americe pečou při příležitosti oslav svátku Halloween. Při vaření dýňového piva se používá stejná směs koření jako právě na tento dýňový koláč a samozřejmě čerstvé dýně. Pivo jantarové barvy, se skořicovým aroma s lehkými tóny dýní v dochuti.
Pivní styl: Ale
Obsah alkoholu: 5,0
Hořkost: 31,4 EBU
EPM: 12,2
Sládek: Jára Dorážka
Složení: český, mnichovský a karamelový slad, chmely Cascade, Chinook a Nový Zéland Hallertau Aroma, lahodná jihlavská voda, pivovarské kvasnice, čerstvé dýně ze zahradnictví U Kopřivů – Šebrov u Brna, koření (skořice, muškátový oříšek a koriandr)
vaření: podzim (cca říjen – listopad)

CRYSTAL IPA 14° z pivovaru Antoš ve Slaném.
Silnější svrchně kvašené pivo stylu India pale ale. Dominantním chmelem použitým při vaření piva je chmel Crystal, který mu dodává příjemnou vůni a chuť citrusových plodů.
Alkohol: 6,7% obj.
Stupňovitost/EPM: 14°
Hořkost/IBU: 62
Barva/EBC: 20
OCENĚNÍ:
CELKOVÝ VÍTĚZ odborné degustační soutěže českých piv stylu IPA časopisu Pivo, Bier & Ale 2017

BESKYDSKÝ Ležák 12° z Beskydského pivovárku Ostravice.
Pouze čistá voda z beskydských hor, ječný slad a české chmely jsou obsaženy v našem Beskydském ležáku.

Po dotočení bude následovat:
YAKIMA VALLEY APL 12° z Beskydského pivovárku Ostravice.
Yakima Valley – „údolí plné chmele“ leží na jihu státu Washington. Právě z tohoto údolí pocházejí odrůdy aromatických chmelů použitých na chmelení v tomto pivu typu American Pale Lager.

HLADOV 10° z Rodinného pivovaru Pospíchalovi.
Výčepní pivo, nefiltrované a nepasterizované
složení: pitná voda z vlastních zdrojů, ječný slad, žatecké chmely, kvasnice, obsah alkoholu: 4 %

ZÁVIŠ 12° světlý ležák z Měšťanského pivovaru v Poličce.
Záviš z Falkenštejna patřil k rodu jihočeských Vítkovců. Byl milencem a později manželem Kunhuty, vdovy po Přemyslu Otakaru II. Jejich útočištěm se na krátký čas stal hrad Svojanov, ležící v lesích necelých 20 km od Poličky.
12° světlý ležák nesoucí jeho jméno je pivo zlatavé barvy, má jemný říz a plnost s citelným chmelovým aroma.
Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.