Dnes na čepu tato piva:
MAID 12° polotmavý ležák z Řemeslného pivovaru Clock v Potštejně.
Temně rudá barva, hustá béžová pěna. Aroma karamelových sladů a žateckých chmelů. Vyšší říz, vysoká pitelnost a zajímavé snoubení chuti tmavých sladů a vyšší hořkosti.
Legislativní typ: spodně kvašené polotmavé pivo – ležák, nefiltrované, nepasterizované.
Složení: voda, slad, upravený chmel.
Parametry: 12%EPM, 5,0%VOL., 22EBC, 26IBU.
VALÁŠEK IPA 14° z Minipivovaru Valášek ve Vsetíně.
Nepasterizované, nefiltrované světlé pivo, svrchně kvašené, s vyšším obsahem kvasinek, plnější chuti, s vyšší avšak jemnou hořkostí. Ve vůni piva je pouze vůně sladu a chmele.
Obsah akloholu: maximálně 5.8% objemu
Suroviny: český slad, anglické speciální chmely, pivovarské kvasnice a kvalitní měkká voda ze Stanovnice.
ALBRECHT KKAREL APA 11° ze Zámeckého pivovaru Frýdlant.
Pivo má medovou barvu a nízkou, hustou pěnu. Cítit v něm můžete vůni tabáku, manga a v pozadí další ovocné tóny. Chuť je opět tabáková a mangová s lehkými tóny karamelového sladu. Jedná se o velmi dobře pitelné a jednoduché pivo. Ejlík vhodný pro pivaře, kteří chtějí začít objevovat pivní rozmanitost.
Autor receptu: Pavel Palouš Styl: American Pale Ale Zákonná kategorie: světlý svrchně kvašený ležák Slad: Český světlý, Pšeničný, Carahell Chmel: Cascade, Summit, Nugget EPM: 11 Obsah alkoholu: 5,2% IBU: 39 EBC: 14.
BESKYDSKÝ LEŽÁK 12° z Beskydského pivovárku v Ostravici.
EPM 11, 4,8 % alkoholu, slady: moravský, karamelový; chmely: Premiant, ŽPČ.
ZÁVIŠ 12° z Měšťanského pivovaru Polička.