Dnes na čepu tato piva:
SUMMER DAY Strong Ale 12° z Beskydského pivovárku v Ostravici.
Summer Day Strong Ale je svrchně kvašené pivo, chmelené ve čtyřech fázích, vyznačující se vyšší hořkostí. Ideální k letnímu osvěžení.
Styl: svrchně kvašený speciál ALE
Alkohol: 5,2 % EPM: 12
Chmely: Premiant, ŽPČ.
Slady: moravský, karamelový.
Voda: čistá a měkká beskydská voda.
MANDARINA ALE 12° z minipivovaru Lišák Topolany.
ALBRECHT 10° světlé výčepní ze Zámeckého pivovaru Frýdlant.
Albrecht 10° je poctivá, a díky pečlivě vybrané skladbě sladů, na svou stupňovitost i překvapivě plná a krásně barevná desítka. Díky vyššímu prokvašení má navíc také slušný obsah alkoholu.Užijte si příjemně hořké pivo s plným tělem, výrazným aroma českých chmelů, a silnou pitelností, která neunaví.
Autor receptu: Pavel Palouš Styl: Light Pale Czech Lager Zákonná kategorie: světlé spodně kvašené výčepní pivo Slad: český světlý, mnichovský, karamelový Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Sládek EPM: 10%. Obsah alkoholu: 4,0%obj. IBU: 25 EBC: 15.
IGNÁC 12° světlý ležák z Radničního pivovaru Jihlava.
Nefiltrovaný, nepasterovaný, spodně kvašený ležák plzeňského typu. Pivo světle zlatavé barvy, výrazně chmelové chuti s vyváženou hořkostí. Příprava tradiční technologií dvojího rmutování ve varně, kvašení ve spilce a zrání v ležáckém sklepě. Název piva je spojen se jménem kostela sv. Ignáce, který se nachází v sousedství Radničního pivovaru a taktéž se zakladatelem Jezuitského řádu, který v Jihlavě zanechal nesmazatelné historické stopy.
Obsah alkoholu: 4,7 %
Hořkost: 40,4 IBU
EPM: 12,2° plato
Barva: 12,65 EBC
Sládek: Jára Dorážka
Složení: český, mnichovský a karamelový slad, žatecký chmel, lahodná jihlavská voda, pivovarské kvasnice.
ZÁVIŠ 12° světlý ležák z Měšťanského pivovaru Polička.
Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilkách a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu.
Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.