Dnes na čepu tato piva:
BARAN A.P.A. 12° z Létajícího pivovaru Baran Uherské Hradiště
Cílem bylo vytvořit voňavé, celý večer pitelné pivo, které bude ideálním společníkem do jakékoli pivnice a kavárny.
Na chmelení jsme se proto rozhodli použít americké chmely, konkrétně Cascade a Simcoe, které v sobě navzájem snoubí krásnou, ovocitou chuť a zemité tělo. Jedním ze sladů je Plzeňský, a byl vybrán aby tak krásně doplnil chmel Simcoe v plné chuti tohoto piva. Po použití dry hoppingu je pivo voňavé, díky infuznímu vařením dostává lehké tělo a proto je zkrátka úplně pro všechny.
JISKRA ALE 10° z Radničního pivovaru Jihlava
Nefiltrované, nepasterované, svrchně kvašené pivo, které svou hořkostí připomíná pivo typu APA (American Pale Ale), ale díky nižšímu množství alkoholu je to taková lehká letní varianta. Pivo slámové barvy, s výraznou hořkostí a chmelovou vůní – hořký Cream Ale. V chuti je náznak citrusových plodů a jehličnanů.
Pivní styl: Ale
Obsah alkoholu: 3,8%
Hořkost: 75 IBU
EPM: 10,5° plato
Barva: 10 EBC
Sládek: Jára Dorážka
Složení: český slad, chmely Cascade a Chinook, lahodná jihlavská voda, pivovarské kvasnice.
WELZL 11° z minipivovaru Welzl v Zábřehu na Moravě
Pivo je vyráběno jednormutovou technologií s teplotou vystírání 37°C jako celosladové. Chmelovar trvá 90 minut a je při něm dosahováno 10 % odparu. Chmel je přidáván ve třech dávkách, na počátku kvůli intenzitě hořkosti, uprostřed pro zajištění harmonického doznívání a na konci z důvodů zachování chmelového aroma.
Hlavní kvašení probíhá na spilce v otevřených kvasných kádích při teplotě 10,5 °C po dobu 6-7 dnů. Pro kvašení je použit kvasničný kmen W 95, který se vyznačuje nízkou tvorbou esterů a vyšších alkoholů. Po skončení hlavního kvašení pivo dozrává v ležáckých tancích po dobu minimálně 40 dnů. Poslední fází výroby je stáčení do nerezových KEG sudů. Vyrobené pivo je nefiltrované a samozřejmě i nepasterizované.
Vyrobené pivo má zlatavou barvu, té je dosahováno kombinací sladů a zvolené jednormutové technologie. Použité slady jsou vyrobeny z moravského ječmene z kilometr vzdálené sladovny Zábřeh. Hořkost odpovídá 11° pivu a její charakter je utvářen v první dávce českou poloaromatickou odrůdou Sládek v kombinaci s nejlepší českou (ale i světovou) aromatickou odrůdou Žatecký poloraný červeňák, který je přidáván v druhé a především pak ve třetí dávce.
Kombinací technologie rmutování a tradičního uspořádání spilka-sklep je dosahováno střední plnosti piva, která je dále zvýrazněna kvasinkami v něm obsaženými. Těch se v tomto pivu vyskytuje asi 1 milion v 1 mililitru piva.
Říz piva je možno hodnotit jako střední, čímž dokresluje charakter tradičního českého ležáku. I přesto se pivo Welzl 11 vyznačuje vyšší pěnivostí, což je dáno celosladovým sypáním a použitou jednormutovou technologií.
Díky nízké teplotě kvašení, dlouhé době ležení a použitému kmenu kvasnic W 95 se v pivu nevyskytují ovocné, esterové ani další negativní příchutě. Kvasinky W 95 se vyznačují též nízkou produkcí diacetylu. Tyto kvasinky taktéž pivu dodávají jemnou kvasničnou chuť a aroma.
HLADOV 10° z Rodinného pivovaru Pospíchalovi v Hladově
Výčepní pivo, nefiltrované a nepasterizované
složení: pitná voda z vlastních zdrojů, ječný slad, žatecké chmely, kvasnice. Obsah alkoholu: 4 %.
ZÁVIŠ 12° z Měšťanského pivovaru Polička