Pivnice Na Šrébráku 15.05.2017

Dnes na čepu:

KRKONOŠSKÝ MEDVĚD 12° z minipivovaru Krkonošský Medvěd ve Vrchlabí.
Spodně kvašené pivo, vařené klasickým tří-rmutovým postupem. Obsah alkoholu 4,9%obj.
Chmely:ŽPČ, Hallertau Blanc. Hořkost: 40 IBU. Kvasinky: Spodní (SafLager S-189)
Při výrobě našeho světlého ležáku vycházíme z léty ověřených tradičních postupů výroby piva českého tipu. Svou sytou zlatavou barvu pivo získává intenzivním vařením každého ze tří rmutů. Hořkost je intenzivní, nikoliv však ulpívající ani drsná, natožpak nepříjemná. Většina hořkých látek pochází totiž z Žateckého poloraného červeňáku, který tomuto pivu dává jemnou hořkost a intenzivní chmelové aroma. Jedná se o klasické české pivo plzeňského tipu, vyráběné s úctou k tradičním postupům výroby českého piva.

SINGLE HOP IPA z Beskydského pivovárku v Ostravici.
Styl: svrchně kvašený speciál IPA
Alkohol: 6,5 %
EPM: 14
Chmely: jeden druh na teplé i studené chmelení
Slady: moravský, vídeňský, mnichovský, karamelový
Voda: čistá a měkká beskydská voda
Speciál chmelený ve varně i za studena jedinou odrůdou chmele. Postupně vám nabídneme jednoodrůdové speciály za použití chmelů z téměř celého světa.

SINGLE HOP ALE 12° Top 10 – Amarillo z Radničního pivovaru Jihlava.
Jeden z nejlepších amerických chmelů, který má krásné květinové a citrusové aroma.

ŽIŽKOVSKÁ 11° z pivovaru Moravský Žižkov.

ZÁVIŠ 12° z Měšťanského pivovaru Polička.