Pivnice Na Šrébráku 09.07.2018

Dnes na čepu tato piva:

CLOCK APA 12° z Řemeslného pivovaru Clock Potštejn.
Zlatá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující lehké aroma citrusových plodů a chmelových pryskyřic. Středně plné sladové tělo, více prokvašené se středním řízem. Střední hořkost, ale o to výraznější aroma amerických chmelů Simcoe a Cascade. Odlehčená verze American IPA s vyšší pitelností, vhodná k celovečernímu posezení.
Legislativní typ: svrchně kvašené světlé pivo – ležák, nefiltrované, nepasterizované
Složení: voda, slad, upravený chmel
Parametry: 12%EPM, 5,0%VOL., 9EBC, 35IBU.

Po dotočení bude následovat:
BESKYDSKÁ 12° Ale z Beskydského pivovárku Ostravice.
Styl: svrchně kvašený speciál ALE
Alkohol: 5,2 %
EPM: 12
Chmely: Premiant, ŽPČ
Slady: plzeňský, karamelový
Voda: měkká beskydská voda
Beskydská dvanáctka, která nahradila Summer Day Strong Ale, je svrchně kvašené pivo, chmelené ve čtyřech fázích, vyznačující se vyšší hořkostí.

IGNÁC 12° z Radničního pivovaru Jihlava.
Nefiltrovaný, nepasterovaný, spodně kvašený ležák plzeňského typu. Pivo světle zlatavé barvy, výrazně chmelové chuti s vyváženou hořkostí. Příprava tradiční technologií dvojího rmutování ve varně, kvašení ve spilce a zrání v ležáckém sklepě.
Pivní styl: světlý ležák
Obsah alkoholu: 4,7 %
Hořkost: 40,4 IBU
EPM: 12,2° plato
Barva: 12,65 EBC
Sládek: Jára Dorážka
Složení: český, mnichovský a karamelový slad, žatecký chmel, lahodná jihlavská voda, pivovarské kvasnice
Název piva je spojen se jménem kostela sv. Ignáce, který se nachází v sousedství Radničního pivovaru a taktéž se zakladatelem Jezuitského řádu, který v Jihlavě zanechal nesmazatelné historické stopy.

ŽIŽKOV 11° světlý ležák z minipivovaru Moravský Žižkov.

ZÁVIŠ 12° z Měšťanského pivovaru Polička.
Záviš z Falkenštejna patřil k rodu jihočeských Vítkovců. Byl milencem a později manželem Kunhuty, vdovy po Přemyslu Otakaru II. Jejich útočištěm se na krátký čas stal hrad Svojanov, ležící v lesích necelých 20 km od Poličky.
12° světlý ležák nesoucí jeho jméno je pivo zlatavé barvy, má jemný říz a plnost s citelným chmelovým aroma.
Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.
Typ piva: Světlý ležák.Průměrný EPM: 12,4 % iAlkohol: 5,5 % obj.