Pivnice Na Šrébráku 08.02.2018

Dnes na čepu tato piva:

AMBER ALE 14° z Radničního pivovaru Jihlava.
Nefiltrované, nepasterovaný, svrchně kvašené pivo typu Ale. Pivo polotmavé, jantarové barvy, medové chuti s vyšší, výraznou hořkostí a chmelovou vůní.
Pivní styl: Ale
Obsah alkoholu: 5,7%
Hořkost: 44,4 IBU
EPM: 14,4 %
Barva: 35,77 EBC
Sládek: Jára Dorážka
Složení: český, mnichovský a karamelový slad, žatecký chmel, Cascade a Nový Zéland Hallertau Aroma, lahodná jihlavská voda, pivovarské kvasnice.
vaření: celoročně
Ocenění: 2. místo v kategorii svrchně kvašená piva v degustační soutěži Pohádkové pivo 2012 (Železná Ruda – 26.11.2011)

ELEKTRON 12° NZPA z minipivovaru Volt Jablonec nad Nisou.
Svrchně kvašené pivo typu Pale Ale. Vařeno ze třech druhů sladů. Chmeleno novozélandskými chmely Southern Cross a Motueka, a to vč. studeného chmelení. Odrůdy chmele dávají pivu specific­kou chuť limetek a citrónů s tóny tropického ovoce v pozadí. Pivo slámové barvy je v chuti velmi jemné a vyvážené.
chmely: Southern Cross, Motueka
slady: plzeňský, carapils, pšeničný
IBU (hořkost): 34.

ALBRECHT 10° ze Zámeckého pivovaru Frýdlant.
Albrecht 10° je poctivá, a díky pečlivě vybrané skladbě sladů, na svou stupňovitost i překvapivě plná a krásně barevná desítka. Díky vyššímu prokvašení má navíc také slušný obsah alkoholu.Užijte si příjemně hořké pivo s plným tělem, výrazným aroma českých chmelů, a silnou pitelností, která neunaví.​
Autor receptu: Pavel Palouš Styl: Light Pale Czech Lager Zákonná kategorie: světlé spodně kvašené výčepní pivo Slad: český světlý, mnichovský, karamelový Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Sládek EPM: 10%. Obsah alkoholu: 4,0%obj. IBU: 25 EBC: 15.

MEDVĚD 12° z pivovaru Krkonošský medvěd Vrchlabí.
Spodně kvašené pivo, vařené klasickým tří-rmutovým postupem. Obsah alkoholu 4,9%obj.
Chmely:ŽPČ, Hallertau Blanc. Hořkost: 40 IBU. Kvasinky: Spodní (SafLager S-189)
Při výrobě našeho světlého ležáku vycházíme z léty ověřených tradičních postupů výroby piva českého tipu. Svou sytou zlatavou barvu pivo získává intenzivním vařením každého ze tří rmutů. Hořkost je intenzivní, nikoliv však ulpívající ani drsná, natožpak nepříjemná. Většina hořkých látek pochází totiž z Žateckého poloraného červeňáku, který tomuto pivu dává jemnou hořkost a intenzivní chmelové aroma. Jedná se o klasické české pivo plzeňského tipu, vyráběné s úctou k tradičním postupům výroby českého piva.

ZÁVIŠ 12° světlý ležák z Měšťanského pivovaru Polička.
vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilkách a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu.
Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.