Pivnice Na Šrébráku 06.04.2018

Dnes na čepu tato piva:

SPRING IPA 14° z Beskydského pivovárku Ostravice.
Styl: svrchně kvašený speciál IPA
Alkohol: 6,3 %
EPM: 14
Chmely: Bravo, Amarillo, Simcoe
Slady: plzeňský, vídeňský, mnichovský, karamelový
Voda: měkká beskydská voda
Spojením ječných sladů a chuťově vyjímečných oregonských chmelů vzniká naše Spring IPA.

CLOCK APA 12° z Řemeslného pivovaru Clock Potštejn.
Zlatá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující lehké aroma citrusových plodů a chmelových pryskyřic. Středně plné sladové tělo, více prokvašené se středním řízem. Střední hořkost, ale o to výraznější aroma amerických chmelů Simcoe a Cascade. Odlehčená verze American IPA s vyšší pitelností, vhodná k celovečernímu posezení.
Legislativní typ: svrchně kvašené světlé pivo – ležák, nefiltrované, nepasterizované
Složení: voda, slad, upravený chmel
Parametry: 12%EPM, 5,0%VOL., 9EBC, 35IBU.

ALBRECHT 10° ze Zámeckého pivovaru Frýdlant.
Albrecht 10° je poctivá, a díky pečlivě vybrané skladbě sladů, na svou stupňovitost i překvapivě plná a krásně barevná desítka. Díky vyššímu prokvašení má navíc také slušný obsah alkoholu.Užijte si příjemně hořké pivo s plným tělem, výrazným aroma českých chmelů, a silnou pitelností, která neunaví.​
Autor receptu: Pavel Palouš Styl: Light Pale Czech Lager Zákonná kategorie: světlé spodně kvašené výčepní pivo Slad: český světlý, mnichovský, karamelový Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Sládek EPM: 10%. Obsah alkoholu: 4,0%obj. IBU: 25 EBC: 15.

HLADOV 12° z Rodinného pivovaru Pospíchalovi v Hladově.

ZÁVIŠ 12° světlý ležák z Měšťanského pivovaru Polička.
vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilkách a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu.
Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.