Pivnice Na Šrébráku 05.05.2017

Dnes na čepu tato piva:

HEKTOR 10° Světlé výčepní z Řemeslného pivovaru Clock v Potštejně.
Zlatá barva, bílá pěna. Vyvážené aroma sladu a žateckého chmele. Plnější sladové tělo, středně prokvašené s vyšším řízem. Střední hořkost s důrazem na extrakci příjemné chuti žateckého poloranného červeňáku. Velmi pitelná slabší verze českého ležáku vhodná k uhašení žízně.
Legislativní typ: spodně kvašené světlé výčepní pivo, nefiltrované, nepasterizované
Složení: voda, slad, upravený chmel
Parametry: 10%EPM, 4,0%VOL., 9EBC, 30IBU.

GRASEL 13° Světlý speciál ze Zámeckého pivovaru Český Rudolec.
Pivo zlatohnědé barvy s bohatou stabilní pěnou, silným řízem, chmelově sladovou vůní a jemnou chmelovou hořkostí je vařené ze tří druhů sladu a dvou druhů chmele
Hořkost 26 EBU/IBU
Barva 15 EBC
Jméno pivu, které má opravdu říz, dal místní známý loupežník Grasel. Dokonce se traduje, že Grásl vyloupil pokladnu pivovarské kanceláře s výplatami pro zaměstnance.

INTERGALACTIC Pale Ale 15° z pivovaru Krkonošský Medvěd ve Vrchlabí.
Svrchně kvašené speciální pivo světle měděné barvy. Obsah alkoholu 6,4%obj.
Chmely: Centennial, Crystal, Columbus, Galaxy, Galena, Hull Melon, Mandarina Bavaria, Nelson Sauvin, Hořkost: 65 IBU. Kvasinky: Svrchní, SafAle US-05.
Toto pivo obsahuje unikátní kombinaci pečlivě vybíraných aromatických odrůd chmele z různých koutů naší planety. Touto skladbou vznikl naprosto unikátní buket aromatických látek, kterému dává možnost vyniknout menší množství karamelových látek ze světlých karamelových sladů. Aroma tohoto piva není tak intenzivní jako je například u našeho APA 17° ale více šťavnatější. Nižší prokvašení příjemně balancuje jemná aromatická hořkost s intenzivním dozníváním. Nižší jemný říz podporuje pitelnost tohoto piva.

BESKYDSKÉ HOŘKÉ IPA 14° z Beskydského pivovárku v Ostravici.
Styl: svrchně kvašený speciál IPA.
Alkohol: 6,5 % EPM: 14
Chmely: Bravo, Amarillo, Citra.
Slady: moravský, vídeňský, mnichovský, karamelový.
Voda: čistá a měkká beskydská voda.
Nezapomenutelná lahodně hořká chuť i vůně tohoto svrchně kvašeného pivního speciálu vychází z vyššího obsahu alkoholu a vydatného několikafázového chmelení.

ZÁVIŠ 12° z Měšťanského pivovaru Polička.