Pivnice Na Šrébráku 05.03.2018

Dnes na čepu tato piva:

LISSA HUERA IPA 14° z Beskydského pivovárku v Ostravici.
Styl: svrchně kvašený speciál IPA
Alkohol: 6,3 %
EPM: 14
Chmely: Bravo, Cascade, , Summit
Slady: moravský, vídeňský, mnichovský, karamelový
Voda: čistá a měkká beskydská voda
Lissa huera je první dochovaný název nejvyšší hory českých Beskyd, Lysé hory. Z vrcholu této hory stéká kvalitní měkká voda, která je základem všech našich piv. Tato IPA je oslavou Lysé hory, na jejímž úpatí stojí náš Beskydský pivovárek.

SHA WAKATU 12° z Radničního pivovaru Jihlava.
Novozélandská odrůda někdy také označovaná jako Pacific Hallertau. Květinové, lehce citrusové aroma.

SOBĚŠICKÁ DVANÁCTKA 12° z Prvního soběšického pivovaru.
druh: světlý ležák, typ kvašení: spodní, obsah alkoholu: 4,9 % obj.
extrakt původní mladiny: 12 %, EBC: 10,1, EBU: 36,9,
složení: pitná voda, žatecké chmely, moravské humnové slady, pivovarské kvasnice.

ŽIŽKOVSKÁ 11° z minipivovaru Moravský Žižkov.

ZÁVIŠ 12° světlý ležák z Měšťanského pivovaru Polička.
vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilkách a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu.
Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.