Pivnice Na Šrébráku 02.04.2018

Dnes na čepu tato piva:

IGNÁC 12° z Radničního pivovaru Jihlava.
Nefiltrovaný, nepasterovaný, spodně kvašený ležák plzeňského typu. Pivo světle zlatavé barvy, výrazně chmelové chuti s vyváženou hořkostí. Příprava tradiční technologií dvojího rmutování ve varně, kvašení ve spilce a zrání v ležáckém sklepě.
Pivní styl: světlý ležák
Obsah alkoholu: 4,7 %
Hořkost: 40,4 IBU
EPM: 12,2° plato
Barva: 12,65 EBC
Sládek: Jára Dorážka
Složení: český, mnichovský a karamelový slad, žatecký chmel, lahodná jihlavská voda, pivovarské kvasnice
vaření: celoročně
Název piva je spojen se jménem kostela sv. Ignáce, který se nachází v sousedství Radničního pivovaru a taktéž se zakladatelem Jezuitského řádu, který v Jihlavě zanechal nesmazatelné historické stopy.

HEKTOR 10° z Řemeslného pivovaru Clock Potštejn.
Zlatá barva, bílá pěna. Vyvážené aroma sladu a žateckého chmele. Plnější sladové tělo, středně prokvašené s vyšším řízem. Střední hořkost s důrazem na extrakci příjemné chuti žateckého poloranného červeňáku. Velmi pitelná slabší verze českého ležáku vhodná k uhašení žízně.
Legislativní typ: spodně kvašené světlé výčepní pivo, nefiltrované, nepasterizované
Složení: voda, slad, upravený chmel
Parametry: 10%EPM, 4,0%VOL., 9EBC, 30IBU.

UP-ALE 11° z pivovaru Chomout Olomouc.
Naše Blondýna je ztělesněným snem všech věčných studentů (a studentek). Zaručeně přírodní blond! Lehoučké, svěží a vysportované tělo! Ideální společnice pro horké letní večery, ale také skvělá holka do nepohody. Vězte tedy, že jedna vám určitě stačit nebude!
Parametry: 11,5° – 4.8 % obj. alk. – 30 IB.

BESKYDSKÉ HOŘKÉ IPA 14° z Beskydského pivovárku v Ostravici.
Styl: svrchně kvašený speciál IPA
Alkohol: 6,5 % EPM: 14
Chmely: Bravo, Amarillo, Citra
Slady: plzeňský, vídeňský, mnichovský, karamelový
Voda: měkká beskydská voda
Nezapomenutelná lahodně hořká chuť i vůně tohoto svrchně kvašeného pivního speciálu vychází z vyššího obsahu alkoholu a vydatného několikafázového chmelení.

ZÁVIŠ 12° světlý ležák z Měšťanského pivovaru Polička.
vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilkách a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu.
Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.