Pivní bar Blanická 25.01.2016

Další premiéra v Pivním BARU Blanická.

PŘÍŠOV 12°

„Naše pivečko pro Vás vaří a za kvalitu ručí sládek Honza Ilgner“

Naším hlavním produktem jsou ležáky plzeňského typu 11° a 12 °. Jsou vařeny dekokčním varním procesem. Chmeleny jsou celkem 3x chmely Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák. Hlavní kvašení probíhá na spilce v otevřených kádích asi týden. Dodžovány jsou nízké teploty jak při zakvašování, tak i při samotném průběhu hlavního kvašení. Pro kvašení našich piv používáme kvasinky kmene H. Dokvašování a zrání piva následně probíhá v ležáckých tancích při mírném přetlaku a teplotách blízkým 0 °C. Po 5 týdnech zrání je pivo připraveno a může se čepovat zákazníkům.

Naše pivo získalo na Prima Fresh Festivalu 2015 krásné druhé místo. Získání této ceny je pro nás velikým úspěchem, vizitkou naší práce a zároveň obrovský závazek do budoucnosti.