Pivovarský Klub 17.12.2017

Na výčepu:

1. Lobkowicz tmavý premium🇨🇿️
tmavé spodně kvašené pivo(Lobkowicz Group v pivovaru Protivín)
Dark Lager

2. Benedict Abbey 17°🇨🇿️
svrchně kvašené klášterní Ale belgického typu(Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha, Praha)

3. Vánoční Méďa 15°🇨🇿️
kořeněné svrchně kvašené (pivovar ZLoun, Louny)
Spiced Red Ale

4. Mazák Pale Ale 12°🇨🇿️
svrchně kvašené pivo typu American Ale(pivovar Mazák, Dolní Bojanovice)
American Pale Ale

5. Benedict 12°🏁
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Chlumecký Vít 11°🇨🇿️
pšeničné svrchně kvašené pivo (pivovar Vysoký Chlumec)
Weizen / Weissbier

Pivovarský Klub 12.12.2017

Na výčepu:

1. Lobkowicz tmavý premium🇨🇿️
tmavé spodně kvašené pivo(Lobkowicz Group v pivovaru Protivín)
Dark Lager

2. SMASH Topaz 14°🇨🇿️
jednosladové a jednochmelové svrchně kvašené(Duck and Dog, Rajhrad)
Single Malt And Single Hop

3. Vánoční Méďa 15°🇨🇿️
kořeněné svrchně kvašené (pivovar ZLoun, Louny)
Spiced Red Ale

4. Čertovský speciál 14°🇨🇿️
červený ležák(pivovar Ježek, Jihlava)
Red Lager

5. Benedict 12°🏁
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Herold Weizen 12°🇨🇿️
pšeničné svrchně kvašené pivo (pivovar Herold, Březnice)
Weizen / Weissbier

Pivovarský Klub 08.12.2017

Na výčepu:

1. Lobkowicz tmavý premium🇨🇿️
tmavé spodně kvašené pivo(Lobkowicz group v pivovaru Protivín)
Dark Lager

2. SMASH Topaz 14°🇨🇿️
jednosladové a jednochmelové svrchně kvašené(Duck and Dog, Rajhrad)
Single Malt And Single Hop

3. Jantar 18°🇨🇿️
silný jantarový ležák (Šumavský pivovar, Vimperk)
Pale Lager

4. Markold 10°🇨🇿️
světlý výčepní ležák(Zámecký pivovar, Zbraslavice)
Pale Lager

5. Benedict 12°🏁
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Svatováclavské pšeničné 13°🇨🇿️
pšeničné svrchně kvašené pivo (pivovar Vysoký Chlumec)
Weizen / Weissbier

Pivovarský Klub 06.12.2017

Jihlavská Jiskra zhasla a nahrazuje ji světlý výčepní ležák Markold ze Zámeckého pivovaru ve Zbraslavicích a tradičně po roce máme na čepu Jantarový Doppelbock 18° z Vimperka, jedná se o velmi vyvážené a pitelné pivo, které se tradičně v toto roční období naráží i v Bavorsku, kde je tento pivní styl doma.

Na výčepu:

1. Žumberk 13°🇨🇿️
polotmavé spodně kvašené pivo(pivovar Žumberk)
Amber Lager

2. Kozlovjan Dým 14°🇨🇿️
speciál s nakuřovaným sladem(Valašský pivovar, Kozlovice)
Smoked Lager

3. Jantar 18°🇨🇿️
silný jantarový ležák (Šumavský pivovar, Vimperk)
Pale Lager

4. Markold 10°🇨🇿️
světlý výčepní ležák(Zámecký pivovar, Zbraslavice)
Pale Lager

5. Benedict 12°🏁
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Svatováclavské pšeničné 13°🇨🇿️
pšeničné svrchně kvašené pivo (pivovar Vysoký Chlumec)
Weizen / Weissbier

Pivovarský Klub 02.12.2017

Na výčepu:

1. Žumberk 13°🇨🇿️
polotmavé spodně kvašené pivo(pivovar Žumberk)
Amber Lager

2. Kozlovjan Dým 14°🇨🇿️
speciál s nakuřovaným sladem(Valašský pivovar, Kozlovice)
Smoked Lager

3. Mazák 11° – Galaxy🇨🇿️
světlý ležák (pivovar Mazák, Dolní Bojanovice)
Pale Lager

4. Jiskra 10°🇨🇿️
svrchně kvašené pivo(Radniční pivovar, Jihlava)
Session IPA

5. Benedict 12°🏁
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Svatováclavské pšeničné 13°🇨🇿️
pšeničné svrchně kvašené pivo (pivovar Vysoký Chlumec)
Weizen / Weissbier

Pivovarský Klub 29.11.2017

Kabáti prej vrátili Slavíka… A co na to Karel? Jestli se to chcete dozvědět jako první, tak musíte přijít k nám do pivotéky na bar a koukat z okna, až ho uvidíte jít ho vrátit naproti do Karlínského hudebního divadla, kde se celá ceremonie odehrávala. 😀

Na výčepu:

1. Harrach Vídeňský speciál 14°🇨🇿
polotmavé spodně kvašené pivo(pivovar Harrach, Velké Meziříčí)
Vienna Lager

2. Kozlovjan Dým 14°🇨🇿
speciál s nakuřovaným sladem(Valašský pivovar, Kozlovice)
Smoked Lager

3. Mazák 11° – Galaxy🇨🇿
světlý ležák (pivovar Mazák, Dolní Bojanovice)
Pale Lager

4. Mosaic Ale 12°🇨🇿
svrchně kvašené pivo(pivovar Zichovec)
Single Hop Ale

5. Benedict 12°🏁
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Svatováclavské pšeničné 13°🇨🇿
pšeničné svrchně kvašené pivo (pivovar Vysoký Chlumec)
Weizen / Weissbier

Pivovarský Klub 25.11.2017

Nově jsme narazili Vídeňský speciál z Velkého Meziříčí. Tentokrát se sládkovi povedla trochu silnější verze, místo 13° si pochutnáme na 14°. 🙂 🌩️ Na výčepním kohoutu č. 2 je nově Kateřina z Frýdlantu – tmavý ležák a na naražení čeká Mazák Galaxy z Dolních Bojanovic a polotmavý speciální ležák ze Žumberka.

Nyní na výčepu:

1. Harrach Vídeňský speciál 14°
polotmavé spodně kvašené pivo(pivovar Harrach, Velké Meziříčí)
Vienna Lager

2. Kateřina 12°
černé spodně kvašené pivo(Zámecký pivovar Albrecht, Frýdlant)
Dark Lager

3. Rebel Drsoň 14°
světlý spodně kvašený speciál (pivovar Rebel, Havlíčkův Brod)
Pale Lager

4. ALEnt 15°
svrchně kvašené pivo(pivovar ZLoun, Louny)
American India Pale Ale

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Aldersbacher Weizen
pšeničné svrchně kvašené pivo (pivovar Aldersbach, Německo)
Weizen / Weissbier

Pivovarský Klub 20.11.2017

Nyní na výčepu:

1. Double Black Cream IPA 20°
černé svrchně kvašené pivo(pivovar Raven, Plzeň)

2. Kobyla 15°
černé spodně kvašené pivo(minipivovar Koníček, Vojkovice)
Dark Lager

3. Svatomartinský světlý ležák 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
St. Martin Pale Lager

4. ALEnt 15°
svrchně kvašené pivo(pivovar ZLoun, Louny)
American India Pale Ale

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Aldersbacher Weizen
pšeničné svrchně kvašené pivo (pivovar Aldersbach, Německo)
Weizen / Weissbier

Pivovarský Klub 02.11.2017

Světlý speciál ze Zbraslavic je minulostí a protože nám na čepu chybí nějaká amérika, zaletěl k nám chroust – pivovar Létající Chroust. Moderní American Pale Ale s vyváženou hořkostí a výrazným aroma pryskyřic a citrusů se jmenuje Hoptopia. Ve sklepě nám odpočívají ještě dva soudky Sour Ale z Břevnova a na ty se dostane v nejbližších dnech.

Nyní na výčepu:

1. Hoptopia 12°
(Pivovar Létající Chroust)
American Pale Ale

2. Oatmeal Stout 16°
černé svrchně kvašené pivo(létající pivovar Čestmír)

3. Albrecht 10°
světlý výčepní ležák(Zámecký pivovar Albrecht, Frýdlant)
Unfiltered Pale Lager

4. Vídeňský ležák – zelený chmel
jantarový ležák s čerstvým chmelem(Přátelský pivovar Malešov)
Vienna Wet Hop Lager

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Zlatá Podkova 12°
pšeničné svrchně kvašené pivo (pivovar Česká Kamenice)
Weizen / Weissbier

Pivovarský Klub 01.11.2017

1.11. magické datum s třemi jedničkami nám přináší rovnou tři nová piva na čepu. Pšeničné pivo z pivovaru v České Kamenici a výčepní ležák Albrecht 10° jste u nás již minulosti mohli ochutnat, novinkou je však Oatmeal Stout 16° od létajícího pivovaru Čestmír. Při výrobě bylo použito 10 různých typů sladů, což je celkem neobvyklé a troufalé. Jedná se o anglický pivní styl, proto se chmelilo anglickým chmelem a kvasilo anglickým kvasným kmenem. Jak název napovídá, pivo obsahuje i oves a to ve formě speciálního anglického karamelového sladu. Co říkáte… ? Já myslím, že to stojí za to, se u nás zastavit. 😀

Nyní na výčepu:

1. Mikuláš 14°
světlý speciál (Zámecký pivovar Zbraslavice)
Pale Lager

2. Oatmeal Stout 16°
černé svrchně kvašené pivo(létající pivovar Čestmír)

3. Albrecht 10°
světlý výčepní ležák(Zámecký pivovar Albrecht, Frýdlant)
Unfiltered Pale Lager

4. Vídeňský ležák – zelený chmel
jantarový ležák s čerstvým chmelem(Přátelský pivovar Malešov)
Vienna Wet Hop Lager

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Zlatá Podkova 12°
pšeničné svrchně kvašené pivo (pivovar Česká Kamenice)
Weizen / Weissbier

Pivovarský Klub 25.10.2017

Wau, dnes to bude frkot. Změna rovnou na třech výčepních kohoutech. Nově jsme narazili světlý speciál Mikuláš 14° ze Zámeckého pivovaru ve Zbraslavicích, Jantarovou 11° z Kytína a Sveže IPA z Oseka nad Bečvou od pivovaru Helf. Všechna tři piva zde máme poprvé. Pivovar z Kytína má u nás úplnou premiéru, ale největší zajímavostí je zřejmě Sveže IPA z Oseka. Jedná se o velmi světlou a pěkně do sucha prokvašenou čtrnáctku, která byla chmelena čerstvě sklizeným zeleným chmelem české odrůdy Kazbek a špetkou americké odrůdy Centennial.

Nyní na výčepu:

1. Mikuláš 14°
světlý speciál (Zámecký pivovar Zbraslavice)
Pale Lager

2. Sveže IPA 14° – Fresh Hop Kazbek
světlé svrchně kvašené pivo(pivovar Helf, Osek nad Bečvou)
India Pale Ale

3. Budvar 12° – výroční ležák
nefiltrovaný světlý ležák(pivovar Budvar n.p., České Budějovice)
Unfiltered Pale Lager

4. Jantarová 11°
polotmavý ležák(pivovar Kytín)
Amber Lager

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Krombacher Weizen
Weissbier(Krombacher Privatbrauerei, Kreuztal – Krombach, BRD)

Pivovarský Klub 21.10.2017

Na výčepu se náhle objevil kyseláč z Břevnova. Pivo s pracovním názvem Lambic odkazuje svým názvem na originální kyselá piva z oblasti Lambeek nedaleko Bruselu. Výrazně suchou a nakyslou chuť způsobuje kvašení kvasnic rodu Brettanomyces jejichž produkty jsou alkohol a kyselina octová. Na Břevnově svůj první kyseláč uvařili jako poměrně normální pivo, ale pro zakvášení použili speciální směs kulturních bakterií a kvasnic rodů Brettanomyces. Pivo má 6% alkoholu a 16% extraktu původní mladiny, bylo uvařeno ze čtyř typů sladů včetně pšeničného a na chmelení byl použit lehce naoxidovaný chmel, který se vyznačuje nižší hořkostí, ale pořád celkem obstojným obsahem antibakteriálních látek. Chuť je nakyslá, trpká, se znatelnou karamelovou linkou. Je velmi málo sycené a v chuti může připomínat suchý vermut.

Právě máme na čepu:

1. Olivětínský Opat 13°
tmavý speciál (Pivovar Olivětínský Opat, Broumov)
Dark Lager

2. Red Ale 13°
(pivovar Muflon, Kunratice)

3. Rakau 12°
svrchně kvašené pivo(Radniční minipivovar, Jihlava)
American Pale Ale – Single Hop Rakau

4. Benedict 16°- Sour Ale
(Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Krombacher Weizen
Weissbier(Krombacher Privatbrauerei, Kreuztal – Krombach, BRD)

Pivovarský Klub 19.10.2017

Nově jsme narazili dvě piva typu Ale. Jednochmelovou světlou dvanáctku s chmelem Rakau z Nového Zélandu, kterou uvařili v jihlavském Radničním pivovaru a o stupeň silnější Red Ale v americkém střihu z kunratického Muflona. Ve sklepě čeká jednoletý kyseláč z Břevnova na svoje oficiální jméno a Sveže IPA z pivovaru Helf Osek, která byla mimo jiné chmelena i čerstvým zeleným chmelem české odrůdy Kazbek.

Právě máme na čepu:

1. Olivětínský Opat 13°
tmavý speciál (Pivovar Olivětínský Opat, Broumov)
Dark Lager

2. Red Ale 13°
(pivovar Muflon, Kunratice)

3. Rakau 12°
svrchně kvašené pivo(Radniční minipivovar, Jihlava)
American Pale Ale – Single Hop Rakau

4. Black P.I.P.A.
svrchně kvašené (Pivovar Permon, Sokolov)
Black India Pale Ale

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Krombacher Weizen
Weissbier(Krombacher Privatbrauerei, Kreuztal – Krombach, BRD)

Pivovarský Klub 15.10.2017

Dnes máte zřejmě poslední příležitost ochutnat India Pale Ale v americkém stylu od nového létajícího pivovaru Čestmír. Nově máme na výčepu tmavý spodně kvašený speciál od pivovaru Olivětínský Opat z Broumova. V tomto případě se jedná o jedno z nejzdařilejších piv tohoto pivovaru. Pivo je proti světlu temně hnědé barvy, pěna je světlejší. V chuti je plné s výraznou stopou po použití pražených sladů. Ve sklepě nám leží nefiltrovaný Budvar(výroční várka), jednochmelová APA s chmelem Rakau z Radničního pivovaru v Jihlavě a Lambic(Sour Ale) z Břevnova.

Právě máme na čepu:

1. Olivětínský Opat 13°
tmavý speciál (Pivovar Olivětínský Opat, Broumov)
Dark Lager

2. Zlatý Bock 16°
(Šumavský pivovar Vimperk)
Pale Bock

3. Čestmír IPA 15°
svrchně kvašené pivo(Létající pivovar Čestmír)
US India Pale Ale

4. Black P.I.P.A.
svrchně kvašené (Pivovar Permon, Sokolov)
Black India Pale Ale

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Svatováclavský pšeničný speciál 13°
Weissbier(Pivovar Černá Hora)

Pivovarský Klub 09.10.2017

Černá IPA a světlý Bock. Přijďte ochutnat některý z méně tradičních pivních stylů.

Právě máme na čepu:

1. Samson 12°
tmavý ležák (Pivovar Samson, České Budějovice)
Dark Lager

2. Zlatý Bock 16°
(Šumavský pivovar Vimperk)
Pale Bock

3. Bakalář medový speciál
(Pivovar Rakovník)
Honey Lager

4. Black P.I.P.A.
svrchně kvašené (Pivovar Permon, Sokolov)
Dark India Pale Ale

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Strawberry Berliner Weisse
jahodový kyseláč (Pivovar Raven, Plzeň)

Pivovarský Klub 30.09.2017

Novosad a syn z Harrachova není jen název místní sklárny, ale i minipivovaru, který je součástí tohoto rodiného podniku. U nás nyní můžete ochutnat jejich světlý ležák plzeňského typu, který v minulosti získal mnoho ocenění v odborných degustacích, díky svojí plnější chutí, která se skvěle snoubí s vyváženou hořkostí českých chmelových odrůd. Dalším novým pivem na výčepu je Buřič 13° z havlíčkobrodského Rebela. Pivo bylo uvařeno k příležitosti oslav Dnů českého piva a jedná se o světlý speciál plnější chuti, s přídavkem karamelového sladu, chmelený anglickou chmelovou odrůdou Bramling Cross, která má výrazné aroma černého rybízu.

Na výčepu:

1. Salzberg 12°
tmavý ležák (Pivovar Továrna, Slaný)
Dark Lager

2. Buřič 13°
světlý speciál (Pivovar Rebel, Havlíčkův Brod)
Strong Lager

3. Bakalář medový speciál
(Pivovar Rakovník)
Honey Lager

4. František 12°
světlý ležák (Minipivovar Novosad a syn, Harrachov)
Pale Lager

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha, Praha)
Unfiltered Pale Lager

6. Strawberry Berliner Weisse
jahodový kyseláč (Pivovar Raven, Plzeň)

Pivovarský Klub 27.09.2017

Narážíme kyseláč od Ravena! Jejich jahodové Berliner Weisse je výrazně suché pivo s jemnou příchutí a vůní jahod. Nejvíce se hodí k osvěžení v parném létě, proto pro příští dny objednáváme babí léto do Karlína. Naše babí léto začíná v 11:00 a končí 23:30. 🌞🍺🍓

Na výčepu:

1. Salzberg 12°
tmavý ležák (Pivovar Továrna, Slaný)
Dark Lager

2. Lemon Drop
svrchně kvašené (Pivovar Mazák, Dolní Bojanovice)
Single Hop Ale

3. Bakalář medový speciál
(Pivovar Rakovník)
Honey Lager

4. Samson 12°
světlý ležák (Pivovar Samson, České Budějovice)
Pale Lager

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha, Praha)
Unfiltered Pale Lager

6. Strawberry Berliner Weisse
jahodový kyseláč (Pivovar Raven, Plzeň)

Pivovarský Klub 24.09.2017

Chmel už je sklizený, venku máme deštivé podzimní počasí, ideální příležitost zastavit se v Pivovarském klubu a oslavit s námi krásných 12 let od otevření naší restaurace v roce 2005. Třeba tak, že si dáte jeden z 12° ležáků, které máme na čepu!

1 Salzberg 12°
tmavý ležák (Pivovar Továrna, Slaný)
Dark Lager

2 Mazák Lemon Drop
svrchně kvašené (Pivovar Mazák, Dolní Bojanovice)
Single Hop Ale

3 Bakalář medový speciál
(Pivovar Rakovník)
Honey Lager

4 Samson 12°
světlý ležák (Pivovar Samson, Česká Kamenice)
Pale Lager

5 Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6 Maisel’s Weisse
pšeničné pivo (Pivovar Maisel, Bayreuth (BRD))
Weizen

Právě čepujeme pivo s pořadovým číslem 961 od otevření restaurace v r. 2005.

Pivovarský Klub 19.09.2017

Právě máme na čepu:

1 Cornel Red Ale 12°
(Podklášterní pivovar Urban, Třebíč)

2 Sherpa 16°
India Pale Ale (Zichovecký pivovar)
Pale Lager

3 Spytihněv 14°
světlý speciál (pivovar Permon, Sokolov)

4 Poklad 13°
polotmavý speciál (Pivovar a palírna, Česká Kamenice)
Amber Lager

5 Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6 Maisel’s Weisse
pšeničné pivo (pivovar Maisel, Bayreuth(BDR))
Weizen