Pinta – pivní steakhouse 02.02.2016

Respekt 11° – polotmavé pivo z Uherského Brodu

V chuti tohoto ležáku je možné objevit vyváženou hořkost nejkvalitnějších chmelů, skvěle propojenou s jemnými karamelovými tóny, které pivu dodávají 3 druhy použitých sladů. Tyto slady také ovlivňují barvu piva, která je v porovnání s běžnými ležáky mírně tmavší při zachovávání chuťového profilu světlého piva spojeného s jeho vysokou pitelností. Obsah alkoholu 4,5%.

Pinta – pivní steakhouse 27.01.2016

16% Hibiscus – Ibiškový pšeničný speciál na jedné z našich píp

Svrchně kvašené pšeničné pivo obsahující výluh z Ibiškových květů. Obsah alkoholu: 6,8%obj.
Základem tohoto piva je pšeničný slad, který pivu dává hutné sladové tělo. Kvašením pomocí bavorského kmene kvasnic vznikla celá řada aromatických látek, které svým aroma připomínají banány, jablka a hřebíček. Ibiškový květ a citronová tráva navíc doplňují chuťový vjem o mírnou osvěžující aromatickou kyselinku, která se snoubí se sladkostí zbytkového extraktu a klasickým aroma bavorského pšeničného piva. Ibiškový květ navíc zabarvil toto pivo do růžově načervenalé barvy. Jedná se o lehce pitelné a osvěžující pivo, ochucené pouze pomocí přírodních přísad.

Pinta – pivní steakhouse 05.01.2016

Studentská desítka z pivovaru Kocour je na jedné z našich 15ti píp!

Tradiční výčepní světlé pivo s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí vyrobené dle tradiční receptury. Díky nižšímu obsahu alkoholu má výborné osvěžující účinky, udržuje bystrou mysl a dodává tělu potřebné vitamíny skupiny B. Obsah alkoholu 3,5%.

Pinta – pivní steakhouse 01.12.2015

Vánoční nabídku piv k Čertovskému speciálu doplnil
Christmas ALE z pivovaru Kocour

Tato specialita se vaří jen pro vánoční období. Je to silný polotmavý svrchně kvašený ALE. Ke chmelení byly použity výrazné americké odrůdy chmele Columbus a Chinook. A protože se jedná o vánoční speciál, byl chmel Chinook použit i k chmelení za studena, neboť jeho intenzívní a svěží aroma voní po jehličnanech, zejména pak po borovici. Autorem receptury je pan sládek Cullen ze Spojených Států Amerických z pivovaru v Novém Mexiku (Sante Fe). Obsah alkoholu 6%.

Pinta – pivní steakhouse 18.11.2015

HopBit 13° z minipivovaru Krkonošský medvěd ve Vrchlabí

Přijďte ochutnat pivo vařené po vzoru novozélandských ležáků, pro jehož výrobu byly použity čistě jen novozélandské odrůdy chmelu dovezené až ze země „Pána Prstenů“. Toto pivo je vyráběné ze světlých sladů a spodně kvašené, což dává možnost vyniknout unikátnímu aroma novozélandských chmelů, které byly použity i pro studené chmelení během procesu zrání. Ve vůni dominuje intenzivní aroma, které přechází od grepů, limetky a citronů přes květinové až k typické píniově zelené vůni chmelu. V chuti se za intenzivní hořkostí ukrývá mírná a čistá sladovitost. Toto pivo je svěží a aromatické, ale zároveň silné a hutné. Obsah alkoholu 5,5%.

Pinta – pivní steakhouse 13.11.2015

Další novinka na jedné z našich píp: Hatlátitla 14,5° – polotmavá IPA z minipivovaru U Koníčka
No ohnivá voda to není, ale Old Shatterhand by si určitě jedno až dvě dal 🙂
Pivo je charakterizováno střední až vysokou hořkostí zahraničních (aromatických) chmelů a vyšším obsahem alkoholu. Barva se pohybuje v rozsahu od zlaté po barvu staré mědi. Plnost je vyšší sladová, doplněná silným aroma. Obsah alkoholu 5,5%.

Pinta – pivní steakhouse 09.11.2015

Pijete jako Tři mušketýři?
Pak přijďte ochutnat „Ejla“ Tři mušketýři z pivovaru Chýně.
Tři mušketýři je Ale chmelený třemi francouzskými chmely, které vznikly v Alsaském Comptoir Agricole. Aramis je již normálně v prodeji (od roku 2002) a vychází z francouzského chmele Strisselspalt a anglického Whitbread Golding Variety. Má téměř dvojnásobný obsah alfa oproti beta hořkým kyselinám (7,9 až 8,3% resp. 3,8 až 4,5%), přesto je řazen mezi aromatické odrůdy. Pivu má dodávat kořeněné, bylinné a citrusové tóny. Chmely Athos a Porthos zatím nejsou určeny pro komerční prodej a tak se k nim nedá vyhledat více informací. Obsah alkoholu 4,0%.

Pinta – pivní steakhouse 27.10.2015

Vladimír 12° – zázvorový ležák na jedné z našich píp

Vladimír je ochucený ležák z pivovaru Faltus Česká Třebová.
Pivo zlatavé barvy s jemnou hořkostí a se zázvorovou chutí a vůní je vařeno ze třech druhů sladů, třech druhů chmele a z čerstvého zátvoru. Tento osvěžující nápoj lahodné chuti nadchne nejen příznivce klasických piv. Obsah alkoholu 5,0%.

Pinta – pivní steakhouse 14.10.2015

Prácheňská Perla 14° je opět na jedné z našich píp. A že se jedná o časem ověřenou kvalitu dokumentuje tato etiketa.

Toto pivo představuje opravdovou perlu mezi světlými speciály z Prácheňského kraje. Je typické jemnou aromatickou hořkostí, bohatou pěnou, zlatavou barvou a silným řízem a tyto doplňující se vlastnosti zaručují výjimečný chuťový zážitek. Obsah alkoholu 6 %.

Pinta – pivní steakhouse 16.09.2015

Další zajímavé pivko na ochutnání – Klíč 12° z pivovaru Cvikov

Prémiový nepasterizovaný světlý ležák vařený tradičním postupem na dva rmuty za využití moravských sladů a žateckých odrůd chmele. Spodní kvašení při nízké teplotě probíhá v otevřené spilce a následuje zrání v ležáckých tancích, které trvá minimálně 40 dnů. Dvanáctka se vyznačuje vyšší hořkostí a plností se sladovým dozníváním.

Pinta – pivní steakhouse 28.08.2015

Novinkou na jedné z našich píp je
Skřítek 11° – světlý ležák z minipivovaru Pod Pralesem Velké Karlovice
Skřítek je nefiltrované a nepasterizované pivo s klasickou chutí. Krásně voní po sladu a kvalitní chmel mu dodává správnou hořkost.

Pinta – pivní steakhouse 12.08.2015

Co vás u nás v dnešních vedrech osvěží:
Mastník 11° – pivovar Krčín
Višňový ležák 12° – pivovar Permon
ALE Lobkowicz Premium
Ježek kvasnicový 11°
Rychtář Premium 12°
IPA Flying Cloud
Kvasar 14° medový
Lobkowicz Premium 12°
Merlin 12°
Moravské sklepní nefiltrované 10°
Velen 12° pšeničný
Démon 13° polotmavý
Lobkowicz Premium nealko

dále výborné české cidery Magnetic Apple:
original
premium
hruškový

a pro koho to není dost, tak si může dát třeba lahvový doppelbock Aventinus Vintage 2010 19° – na vlastní riziko 🙂