Beergeek Bar 06.12.2016

Co máme dnes na čepu? Je tu samospádové úterý, dnes jsme vybrali velmi oblíbený Arcobräu Zwicklbier CASK. Tento německý kellerbier už jsme párkrát měli a vždy se vypil velmi rychle, takže pospěšte.

Čerti nám včera nadělili hromadu nakuřovaných piv, všechny jsme je večer ochutnávali, jedno lepší než druhé. Dvě světlá a kyselá, jedno polotmavé, čtyři tmavá až černá.

Ze zahraničních piv máme také super piva, zejména Dark Horse Falconer’s Flight Dekoorc Eert (American IPA, 6.5% ABV), potom kyselý Oud Beersel Oude Vieux Lambiek (Lambic, 6% ABV) a také ležák od Sebastina Sauera, velmi normální pivo ve srovnání s jeho ostatní produkcí, světlý ležák německého typu Freigeist Skills in Pils.

A z domácí scény jsou tu dvě imperiální verze známých piv: Clock Hektor + (Helles Bock, 16°, 6.1% ABV) a Frýdlant Morion 24 (Imperial Stout, 24°, 9.3% ABV)

Bar Vesna 05.12.2016

Hezké pondělí, ve Vesně máte teď dny minipivovaru Pospíchalovi z Hladova. Na jedné pípě je světlá jedenáctka nefiltr, na druhé pípě je Vánoční speciál, třinástistupňový polotmavý ležák. Tak je skočte ochutnat oba. 🙂 Ve čtvrtek nás zavezou dokonalou dvandou a ipou z vrchlabského Medvěda.

Pivní bar Blanická 05.12.2016

Co právě čepujeme / On tap:

1. RYCHNOVSKÁ KNĚŽNA 12° světlý ležák, Pivovar Rychnov nad Kněžnou
2. MORDÝŘ SMOKED AMBER ALE 14°, Pivovar Mordýř, Dolní Ředice
3. MUFLON RED ALE 13°, Pivovar Kunratice
4. CITRA ZLÍNSKÝ ŠVEC 13°světlý speciál, Pivovar Malenovice
5. NACHMELENÁ OPICE 11° světlý speciál, Pivovar Nachmelená Opice, Krnov
6. CHOTĚBOŘ 10° světlé výčepní, Pivovar Chotěboř

Poctivej Výčep 05.12.2016

Dnes na čepu:

Slavkov 12
Matuška California 12
Permon Next Sunrise Earl Grey Bergamot IPA 17
Permon Pumpkin Ale 15
Falkon Brett de Garde 15

Jeden sud Pumpkina jsme si schovali a narážíme ho až teď, je vynikající!
Po Falkonovi budeme narážet Cocoa Porter od Clocka! 🙂

Pivní šenk U Kacíře 05.12.2016

Přijďte již dnes ochutnat po čertech dobré pivo ČERTOVSKÝ SPECIÁL 14°.

Čertovský Speciál je 14° spodně kvašený pivní speciál výjimečné chuti, který připravili sládci z jihlavského pivovaru. Je charakteristický temně červenou barvou, bohatou andělsky jemnou narůžovělou mikulášsky vyváženou plností a hořkostí.

Beergeek Bar 05.12.2016

Prosinec je tady, advent je tady a dneska večer naše domácnosti možná navštíví Čert, Mikuláš a Anděl. V našem baru bude večer slušná čertovská nadílka nakouřených whisky a uzených piv! Taková, jaká tu ještě nikdy nebyla.

Takže k věci, co bude na čepu? Nejdříve německá piva:

Heller Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen (13°, 5.1% ABV)
Heller Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock (17°, 6.5% ABV)
Freigeist Bierkultur Abraxxxas Appled (5% ABV)
Freigeist Bierkultur + Browar Kingpin Grätzheiner (5.4% ABV)

Pivotéka Illegal Beer 03.12.2016

Hellstork je zpět! Tentokrát jsme zásobili i lednici. 🙂

Dnes na čepu:

Raven 20° Double Black Cream IPA
Kounice 16° IPA
Raven/ Pivní Rozmanitost 14° Fruit Salad Fruit-infused IPA
Valášek 13° APA
Hellstork 11° Working Class California Common Beer
Továrna 10° světlé výčepní

Bar Vesna 02.12.2016

Kromě výborných aut a výrobou milionů mrtvol za druhé války jsou Němci znamí ještě jednou věcí, a to vařením pšeničných ležáků. Proto máte nyní poprvé možnost jeden z nich ochutnat, a to MAISEL`S WEISSE. Jedná se o Bavorský pivovar, dokoce stále rodinný. 5,2 Obj.

Pivní bar Blanická 02.12.2016

Tak se nám zde sešlo pár zajímavých piv. Jedním z nich je Rytířský Primátor.

Toto výjimečné extravagantní středně prokvašené pivo je určeno pro pravé pivní rytíře moderní doby. Koncentrace přírodní energie ze sladů a vysoké procento alkoholu (9%) jsou již při konzumaci malého množství zárukou nevšedních chuťových zážitků. Jde o nejsilnější světlé pivo České republiky, které se vyznačuje medově nasládlou chutí jejíž unikátnost spočívá v použití pšeničného sladu, který ji celkově obohacuje a zjemňuje. Vysoký obsah žateckého chmele vnáší do chuti jemnou hořkost, díky níž pivo podporuje trávení a proto je vhodné jako digestiv. Ze sympatické pěny, která pokrývá rezatě-zlatavý mok, čiší vůně použitých surovin. Kvalitu zaručuje dlouhodobé zrání – až 3 měsíce.