Krkonošská hospůdka 15.02.2016

Dobré ráno přeji ,o) Dnes máte možnost ochutnat slovenskou pivní scénu, a to z kočovného pivovaru Corvus z Košic(latinsky havran, tento pták je symbolem Košic), který v prosinci oslavil první výročí své existence. A rovnou dva druhy, jedním je nejoblíbenější z jejich nabídky, a to Wit IPA 14°, osvěžující kombinace belgického stylu witbier a amerického IPA, po něm Red ALE 13°. Doplní je Poutník 12° a Héňu s Krákorou netřeba zmiňovat. ,o) hezký den d P.S. Informace o pivovaru Corvus byly převzaty z PBA č.54/2015

Krkonošská hospůdka 08.02.2016

Dnes speciálek „I love you Honey Bunny“ medová APA 13° Radniční pivovar Jihlava a Muflon 11,5° z Kunratic.

Milí přátelé, hosté a kamarádi, tento týden budou na čepu následující dobroty: „I love you Honey Bunny“ medová APA 13° Radniční pivovar Jihlava, Mordýř Heart Attack IPA 16° a 11° ležák Dolní Ředice, Permon Hopper Citra 15° Single Hop Sokolov, Muflon 11,5° Kunratice, Rampušák 12° Dobruška, Poutník 12° Pelhřimov, Chotěboř Premium 12°, Krákora 12° a úžasný hořký Hendrych 11°. Hezký den přeji a budu se těšit ,o) d

Krkonošská hospůdka 05.02.2016

A na dnešek dobrůtka – Albrecht Philipp APA 13° Zámecký pivovar Frýdlant.

Zde popis přímo od zdroje:
V úterý obsadil 4. místo na ČESKÉ PIVNÍ PEČETI 2016 v kategorii Ale. Je velice příjemné čistě světlé pivo, příjemné ovocné chuti a plné nespoutaného Australského ovzduší. Svěží, lehká povznášející chuť dvou Australských chmelů, do kterých jsme se prostě zamilovali, tedy ENIGMA a VICTORIA SECRET, tentokrát ve výrazně slabším i méně chmeleném provedení než v naší IIPA 22. Oba tyto chmely jsou ve vůni i chuti nádherně ovocné. Pozorný konzument může najít v chuti od tropického ovoce, přes maliny, rybíz, meloun, až třeba i po jemné borovicové tóny.

Hezký víkend přeji a příští týden opět další dobroty.

Krkonošská hospůdka 01.02.2016

Hezké ráno přeji, dnes Zimní Karkulka 15°ALE Podklášterního pivovaru Třebíč a Albrecht 11° Rubín Zámeckého pivovaru Frýdlant.

Zde více povídání od pana sládka:
Naše novinka Albrecht 11° miluju chmel Rubín, jedná se o klasický ležák českého typu, vařený na dva rmuty, pouze z plzeňského sladu a jednoho vybraného chmele, který se přidává čtyřikrát v průběhu chmelovaru.
Pivo pak kvasí 8 dní a 25 dní dokváší. Rubín byl získán výběrem z potomstva odrůdy Bor a samčí rostliny, která je několikanásobným křížencem hybridního materiálu (Žatecký poloraný červeňák a Northern Brewer). Název je odvozen od barvy révy. Odrůda byla zaregistrována v roce 2007. Původně jsme se várky z tohoto chmele trochu báli, neboť je to hlavně hořká odrůda, dual purpose vhodná hlavně pro druhé chmelení.
Aroma je kořenité až hrubě kořenité. Ale výsledek nás nadchnul a tento chmel jistě ještě uvidíte v nějakém našem dalším pivu. Jedná se o poslední chmel z této série, pokud jde o české chmely. Teď si dáme pár měsíců pauzu a pak se porozhlédneme po okolních státech.