Narážíme DUCK&DOG PALE ALE 12° z Rajhradu.
Pivnice na Božence | Strana 9
Na Božence 16.11.2017
Dnes ve čtvrtek bude na trojce MORAVIA PANENSKÝ LEŽÁK 11.8°, 4.9%, světlý ležák s am. chmelem, první(panenský) vyrobený na nové technologii v Medlánkách.
Na Božence 14.11.2017
V úterý bude na trojce Duck&Dog Wild Horny Pony IPA 14% EPM, 6.2% Alc.
Svrchně kvašené speciální světlé pivo stylu IPA: White IPA. Pivo charakteristické vyšším podílem sladované a také nesladované pšenice. Výsledkem je světlejší dvojče jejich IPA, které díky použitým chmelům vyniká osvěžující vůní tropického ovoce, pinií a květin.
Slady: plzeňský, pšeničný, pšenice.
Chmely: Columbus, Simcoe, Amarillo.
Na Božence 13.11.2017
V pondělí bude na trojce ZLÍNSKÝ ŠVEC VÍDEŇSKÝ LEŽÁK 11°, 4.5%, z Malenovic.
Na Božence 12.11.2017
V neděli bude na trojce HAUSKRECHT SVATOMARTINSKÁ 12°.
„Dozlatova vypečenou svatomartinskou husu si také musíte připravit sami. Budete-li však váhat čím ji zapít, řešení máme. Ještě zelený pepř z jeho prapůvodního rodiště – Malabarského pobřeží Indie – přidal Petr ve správném poměru do klenotu našeho pivovaru – Brněnské 12. Další speciál ze série Peter´s Collection – Sv. Martinská 12 – má díky vyššímu podílu neprokvašeného exktraktu plné, chlebnaté tělo a zlatavě opálovou barvu. Ve vůni se mísí příjemné chmelově kořenité aroma se svěže peprnou. Vyšší hořkost, jak je u Petrových piv zvykem, tentokrát harmonicky doplňuje pepřově pikantní doznívání.“
Na Božence 09.11.2017
Dnes ve čtvrtek bude na trojce FRANKIES CARDINAL F., 12° americal pale ale se slovinským a německým chmelem od Frankies z Břeclavi.
Na Božence 07.11.2017
Dnes v úterý bude na trojce MAZÁK COFFEE STOUT 12° z Dolních Bojanovic.
Na Božence 04.11.2017
V sobotu bude na trojce MAISEL & FRIENDS American Pale Ale 12°, 5.2%, pivovaru MAISEL z bavorského Bayreuthu.
Na Božence 03.11.2017
V pátek bude na trojce FRANKIES SVĚTLÝ LEŽÁK 12°, 4.5%, stejnojmenného pivcu v Břeclavi.
Na Božence 01.11.2017
Právě narážím na trojce SLAVKOVSKÁ DVANÁCTKA 12°, 5%.
Spodně kvašený ležák plzeňského typu vařený dvourmutově z moravských sladů a žateckého chmele.
Na Božence 31.10.2017
Dnes v úterý bude na trojce STERNBERK 11°, 4.7%.
Světlý ležák zlatavé barvy, plnější chuti, středního zákalu, intenzivnější hořkosti s příjemným dlouhým dozníváním a jemné bohaté pěny. Vařeno klasickou technologií, doba zrání piva minimálně 30 dnů.
Na Božence 29.10.2017
V neděli bude na trojce FRANK APPA, American Pale Ale, 12.8°, pivko Břeclavského pivovaru FRANKIES.
Na Božence 25.10.2017
Ze včerejška zůstalo ještě pár Slavkovů, po dopití narazím CHOMOUT UP-ALE BLOND 11,5° – 4.8% obj. alk. – 30 IBU.
„Naše Blondýna je ztělesněným snem všech věčných studentů (a studentek). Zaručeně přírodní blond! Lehoučké, svěží a vysportované tělo! Ideální společnice pro horké letní večery, ale také skvělá holka do nepohody. Vězte tedy, že jedna vám určitě stačit nebude!“
Na Božence 24.10.2017
V úterý bude na trojce SLAVKOVSKÝ T.N.T ALE světlé speciální svrchně kvašené 14%, obsah alkoholu: 5,8 % obj.
„Svrchně kvašený speciál pyšnící se zlatavou medovou barvou a hustou krémovou pěnou. Střední hořkost, nižší říz, příjemné tóny granátového jablka s hřejivým karamelovým kontrastem. Při výrobě tohoto piva byl použit speciální slad Pale Ale a především neobyčejná odrůda chmele T.N.T. Tento druh chmele se vyznačuje vskutku neobvyklou chutí a svébytným aromatem.“
Na Božence 22.10.2017
Dnes v neděli dáme na trojku osvěžující 12° Maisels Weisse original, 5.2%. Jedná se o svrchně kvašené pšeničné pivo z bavorského pivovaru Maisel Bayreuth. V chuti i vůni jsou ovocné tóny citronu, banánů, jablek a koření.
Na Božence 20.10.2017
Dnes v pátek, po dopití pár včerejších Malešovů Majkl narazí JAMES COOK I.P.A 14° z Beskydského pivovárku v Ostravici.
Svrchně kvašený speciál 6,6%
Chmely: Bravo, Cascade, Topaz .Slady:moravský, vídeňský, mnichovský, karamelový
James Cook – objevitel jihovýchodní Austrálie dává jméno tomuto pivnímu speciálu – India Pale Ale, ve kterém sládkové použili australské chmely.
Na Božence 18.10.2017
Narážím MORAVIA FRESH HOP, brněnského pivovaru Moravia. 13.5°, 5.6%, chmeleno čerstvým chmelem.
Na Božence 17.10.2017
Dnes v úterý bude na trojce MALEŠOV DESÍTKA. Plná sladovou chutí, lehká v alkoholu, příjemně hořká.
První receptura uvařená ve vlastní varně.
K výrobě použili světlý slad společně s chmelem Žatecký poloraný červeňák.
Stupňovitost EPM: 10°
Hořkost IBU: 37,5
Obsah Alkoholu: 4,5%.
Na Božence 16.10.2017
V pondělí bude na trojce STERNBERK 11°, 4.7%, světlý ležák zlatavé barvy, plnější chuti, středního zákalu, intenzivnější hořkosti s příjemným dlouhým dozníváním a jemné bohaté pěny. Vařeno klasickou technologií, doba zrání piva minimálně 30 dnů.
Sternberk je vadný, narážíme proto SOBĚŠICKOU JEDENÁCTKU, 4.7%, 30 IBU.
Na Božence 13.10.2017
Na trojce narážím IPU BESKYDSKÉ HOŘKÉ, 14% EPM, z Beskydského pivovárku v Ostravici.