BarBar u nachmelené opice 12.07.2017

Naši Barbaři, dnes nově na čepu… 🙂
Velký Mogul 12,5°

Spodně kvašený polotmavý ležák.
Velmi specifické a v našich končinách nezvyklé pivo, kategorie IBL neboli India Brown Lager.
Vaří se jako ležák, chmelí se jako IPA, kvasí opět jako ležák.
Ve svém charakteru tedy kombinuje to nejlepší z ležáku a IPA.
Aromatické, po amerických chmelech voňavé pivo s intenzivní a krásnou hořkosti.
Pivovar: 1. selský pivovárek – Kroměříž
12,5° / Alk. 4,5 % obj.

Dále na čepu:

Nachmelená opice 11
Nachmelená opice 12 SUN APA
Konrád ESO 11
Žatec 12
Polička 11

BarBar u nachmelené opice 09.06.2017

Barbaři dnes nově na čepu… 🙂

KONRÁD ESO POLOTMAVÉ 11°

Řezané pivo Konrad ESO se vyznačuje dokonalou harmonií chutí, kterou mu dává správně vyvážený poměr světlého a tmavého piva. Na jazyku se potkává chmelová hořkost s karamelovou sladkostí.

Ocenění: 3.misto Dočesná 2013,
1.misto Zlatá pivní pečeť 2001,
3.misto Pivo české republiky 2012,
1.misto Pivo české republiky 2010.
4,7 % obj. alk., složení: voda, ječný slad, chmel, chmelový extrakt.
Pivovar: Konrád Liberec Vratislavice

BarBar u nachmelené opice 07.06.2017

BarBar u nachmelené opice 07.06.2017

Naši BarBaři, dnes nově na čepu 🙂

Albrecht 13°
Plné, chlebnaté pivo s náznakem karamelu ve vůni i chuti a velmi jemnou, středně silnou hořkostí. Ano, není to taková chmelová nálož na jakou jste od nás zvyklí, ale plnost těla jí bohatě vynahradí. Na svou plnost a sílu se velmi dobře pije.

Styl: Pale Czech Premium Lager, Zákonná kategorie: světlé spodně kvašené speciální pivo, Slady: český světlý, mnichovský, crystal light, Chmele: žatecký poloraný červeňák, Northern Brewer, Bohemia, EPM: 13%, Obsah alkoholu: 5,9%, IBU: 35, EBC: 19, Autor receptu: Pavel Palouš, Sládek: Pavel Palouš, Pivovar Frýdlant

BarBar u nachmelené opice 26.05.2017

BarBar u nachmelené opice 26.05.2017

Naši BarBabaři, dnes nově na čepu lahodné pivo Vzkříšení 13°.

Spodně kvašená jantarová třináctka byla původně navařena jako velikonoční speciál. Po mimořádném ohlasu ve společenství chříčských pijáků – pazdrátů – byla zavedena jako stálý sortiment i pro liturgické mezidobí. U Boha není nic nemožné! Pivovar Chříč.

EPM 13,4, Alc: 5,3 % obj.

Co máme dále na čepu je na obrázku. 🙂

BarBar u nachmelené opice 19.05.2017

BarBar u nachmelené opice 19.05.2017

Barbaři dnes na čepu nově OPAT 11°.

Světlé výčepní pivo. Pivovar Broumov pro svou výrobu používá vlastní vodu z artézské studně, vlastní ječný slad a kvalitní žatecký chmel. Především světlá piva pivovaru Broumov se vyznačují celkovou intenzitou vůně, silným řízem a plností.
Obsah alkoholu: 4,2 % obj.

Dále na čepu:

ŠVEC 13°
Kněžna 12°
Nachmelená opice 14° IPA
Nachmelená opice 11°
Polička 11°
Starobrno 11°

BarBar u nachmelené opice 16.05.2017

BarBar u nachmelené opice 16.05.2017

Naši BarBaři, pro velký úspěch Zlínského Švece 12% máme nově na čepu ŠVECE světlá CITRA 13%. 🙂

Střední jemný říz, střední plnost. V chuti sladové, máslové, s vyšší hořkostí a jemně bylinně a citrusově (citronová tráva, citronová kůra) chmelovými tóny. Doznívání je citrusové (citronová tráva, citronová kůra), jemně bylinné, sladové a máslové.

BarBar u nachmelené opice 10.05.2017

BarBar u nachmelené opice 10.05.2017

Naši BarBaři, dnes nově na čepu KNĚŽNA 12°. 🙂

Klasický světlý ležák českého typu, vařený podle původní receptury sládka Jana Mikše z 30. let minulého století, který byl distribuován do obchodní sítě do roku 1961 pod názvem 12st. Rychnovský ležák.
Pivo se vyznačuje výraznější hořkostí, plnější chutí a ostrým řízem. Výroba vychází z nejlepších pivovarských surovin a osvědčeného kmene pivovarských kvasinek. Delší doba ležení a zrání piva v ležáckých tancích, dodává nápoji potřebné harmonizující složky. Obsah alkoholu je vyšší jak cca 5,2%.

Pivovar: Rychnov N.K.

Ocenění
2. místo v soutěži Zlatý pohár PIVEX, sekce minipivovary v roce 2013 a 2014
Česká chuťovka z roku 2012
Certifikát Orlické hory – originální produkt z roku 2009

Další pivka na čepu najdete na obrázku. 🙂

BarBar u nachmelené opice 02.05.2017

BarBar u nachmelené opice 02.05.2017

Naši BarBarbaři, dnes nově na čepu Kocour světlý ležák 12°. 🙂

Tradiční český ležák zlatavé barvy s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí, chmelovou vůní a bohatou pěnou.

Pivovar: Kocour, Varnsdorf
Slad: ječný
Kvašení: spodní
Druh: světlé
Skupina: ležák
Alkohol: 4,6% vol.
Stupňovitost/EPM: 12°
Doplňující info: nepasterizované, nefiltrované