Beergeek Bar 30.03.2017

Občas se někdo ptá, když máme 32 píp, zda se nám to pivo nezkazí. Nezkazí! Jednak je skvěle ošetřeno, jednak se vždycky vypije velmi rychle. Pojďme se zorientovat v dnešní nabídce, toto jsou nová piva na čepu za posledních 24 hodin:

Drink Moor Beer Fusion 2015: Brandy BA Old Ale, 8% ABV. Tmavý anglický Old Ale dozrávaný v sudech po cider brandy. Barrel-ageing se pro toto pivo u jednotlivých ročníků liší. Fusion se vaří od roku 2009 a na čepu máme teď várku 2015.

Brouwerij de Molen Cabreúva & Safraras: Saison w/Brazilian Wood, 6.6% ABV. Saison dorzávaný na dřevěných (brazilian wood) hoblinách. Ovocný, kořeněný a jemný s charakteristickým aroma saison kvasnic a pšenice.

SQBRU Hopo Sapiens: IPA (India Pale Ale), 14°, 6.1% ABV. První pivo létajícího pivovaru partičky pivovarských nadšenců. Čisté, příjemně chmelené, plné a pitelné. Za tohle by se nemusel stydět kdejaký zavedený pivovar.

Pivovar Matuška Charles: Best Bitter, 11°, 4.4% ABV. Anglický styl ejlu, který jsme již měli na CASKu, máme nyní i na klasické pípě (draft). Toastový a velmi pitelný.

Černý potoka – létající pivovar Froozen Hell: Session IPA, 14°, 5.9% ABV. Nová (frozen vs. froozen), silnější (4.4 vs 5.9%) a lepší várka – čisté a dobře chmelené.

Pivovar Mazák Brown Ale: American Brown Ale, 12°, 4.6% ABV.
Pivovar Mayzus Chotoviny pro Dno pytle Blátotlačka z Traalu: British Brown Ale, 13°, 5.5% ABV. Krásný příklad dvou různých brown ejlů. První v americkém stylu, chmelenější, aromatičtější, hořčejší; druhý v britském stylu s tóny karamelu, oříšků a zemitosti. Už nám chybí na čepu jen nějaký vzácný London Brown Ale.

Pivo ZLoun sro ALEnt: IPA (India Pale Ale), 15°, 5.6% ABV. Klasičká česká IPA.

Remeselný pivovar Hellstork Kalamansi: Sour IPA, 13°, 5% ABV. Kyselá a velmi ovocná, citrusová a bonbonová IPA. Podařilo se nám dostat jeden soudek této speciality, kterou jsme ochutnali na Salónu piva a která nás zaujala.

Krkonošský Medvěd Hibiskus: Weissbier w/Hibiscus, 16°, 6.8% ABV. A v nabídce nesmí chybět klasická německá pšenice. Klasická? Kdyby viděli Bavoři v pšeničném pivu ibišek, hnali by sládka asi hodně rychle a hodně daleko pryč.

Pivo Hendrych H11: Pale Lager, 11°, 4.7% ABV. A poslední, přitom chuťově patřící mezi úplnou špičku – český světlý ležák. Plná a poctivá jedenáctka. Tahle várka se velmi povedla.