Dnes na čepu tato piva:
EARLY EVENING ALE 11° z pivovaru Krkonošský Medvěd Vrchlabí.
Svrchně kvašené světlé pivo, alkoholu 4,4%obj.
Chmely: Comet, Sterling, Chinook, Mosaic Hořkost: 37 IBU. Kvasinky: svrchní, SafAle US-05
Lehký „ejlík vařený pro období brzkých večerů. Intenzivně hořký, zároveň lehký a osvěžující a mimořádně pitelný.
LISSA HUERA IPA 14° z Beskydského pivovárku v Ostravici.
Styl: svrchně kvašený speciál IPA
Alkohol: 6,3 %
EPM: 14
Chmely: Bravo, Cascade, , Summit
Slady: moravský, vídeňský, mnichovský, karamelový
Voda: čistá a měkká beskydská voda
Lissa huera je první dochovaný název nejvyšší hory českých Beskyd, Lysé hory. Z vrcholu této hory stéká kvalitní měkká voda, která je základem všech našich piv. Tato IPA je oslavou Lysé hory, na jejímž úpatí stojí náš Beskydský pivovárek.
WELZL 11° z minipivovaru Welzl v Zábřeze na Moravě.
Pivo je vyráběno jednormutovou technologií s teplotou vystírání 37°C jako celosladové. Chmelovar trvá 90 minut a je při něm dosahováno 10 % odparu. Chmel je přidáván ve třech dávkách, na počátku kvůli intenzitě hořkosti, uprostřed pro zajištění harmonického doznívání a na konci z důvodů zachování chmelového aroma.
Hlavní kvašení probíhá na spilce v otevřených kvasných kádích při teplotě 10,5 °C po dobu 6-7 dnů. Pro kvašení je použit kvasničný kmen W 95, který se vyznačuje nízkou tvorbou esterů a vyšších alkoholů. Po skončení hlavního kvašení pivo dozrává v ležáckých tancích po dobu minimálně 40 dnů. Poslední fází výroby je stáčení do nerezových KEG sudů. Vyrobené pivo je nefiltrované a samozřejmě i nepasterizované.
Vyrobené pivo má zlatavou barvu, té je dosahováno kombinací sladů a zvolené jednormutové technologie. Použité slady jsou vyrobeny z moravského ječmene z kilometr vzdálené sladovny Zábřeh. Hořkost odpovídá 11° pivu a její charakter je utvářen v první dávce českou poloaromatickou odrůdou Sládek v kombinaci s nejlepší českou (ale i světovou) aromatickou odrůdou Žatecký poloraný červeňák, který je přidáván v druhé a především pak ve třetí dávce.
Kombinací technologie rmutování a tradičního uspořádání spilka-sklep je dosahováno střední plnosti piva, která je dále zvýrazněna kvasinkami v něm obsaženými. Těch se v tomto pivu vyskytuje asi 1 milion v 1 mililitru piva.
Říz piva je možno hodnotit jako střední, čímž dokresluje charakter tradičního českého ležáku. I přesto se pivo Welzl 11 vyznačuje vyšší pěnivostí, což je dáno celosladovým sypáním a použitou jednormutovou technologií.
Díky nízké teplotě kvašení, dlouhé době ležení a použitému kmenu kvasnic W 95 se v pivu nevyskytují ovocné, esterové ani další negativní příchutě. Kvasinky W 95 se vyznačují též nízkou produkcí diacetylu. Tyto kvasinky taktéž pivu dodávají jemnou kvasničnou chuť a aroma.
Optimální teplota konzumace: 7 – 9 °C
Suroviny: voda, slad plzeňský, slad karamelový, Sládek, Žatecký poloraný červeňák.
HLADOV 12° z Rodinného pivovaru Pospíchalovi v Hladově.
ZÁVIŠ 12° světlý ležák z Měšťanského pivovaru Polička.
vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilkách a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu.
Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.