Kromě výborných piv na čepu máme ode dneška v prodeji Barrel Aged Barley Wine 28° (13,5%) z pivovaru Matuška. Tady si můžete přečíst, co o pivu napsali přímo v pivovaru:
Náš Barley Wine dozrával více než šest měsíců v dřevěných sudech po whiskey a bourbonu, které pivu dodaly ještě intenzivnější vůni a chuť. Pro část dubových sudů jsme se vydali přímo do destilerie v Německu, ta druhá k nám přicestovala rovnou z USA. Pivo zrálo nejen v tancích a sudech, ale i v lahvích, tzv. bottle conditioning. V našem podání se jedná o tu nejčistší verzi, ale zároveň velmi komplikovanou cestu. Do lahví jsme přidávali mladé kvasící pivo, které v lahvích vykvasilo, a tím pádem dotlakovalo. Pivo tak získalo na řízu a ještě více se zakulatilo velmi plné tělo. S pivem jsme si tedy hráli skoro celý rok.
V pátek na čepu:
De Brabandere Petrus Dubbel 16°
Matuška Double IPA 18°
OP Pirate Loot Light 2nd Edition 15°
Crazy Clown Filthy Monk 11°
Aecht Schlenkerla Eiche 18,9°
Hostivar H2 Polotmavá dvanáctka 12°
Hauskrecht Brněnská 11°
Primátor Hron 12°
Tuto neděli budete moci ochutnat první z Barrel Aged piv z brněnského Lucky Bastarda. První na řadě je American IPA.